Peter Angvarsson

Nu har vi nöjet att ha Peter Angvarssons utställning "Konst i Naturen Mark II" här hos oss på Vann. Tavlorna finns utställda i korridoren mellan restaurangen och spaavdelningen så det är enkelt att stanna upp en stund och bara njuta av hans vackra naturbilder. 

Peter föddes 1962, växte upp i Halland och är sedan 1989 bosatt i Uddevalla. Han arbetar inom IT och fotografering är hans stora fritidsintresse.

Peter köpte sin första systemkamera vid sjutton års ålder. Men det var först efter avslutade högskolestudier till civilingenjör, tio år senare, som fotointresset tog ordentlig fart.

Sedan han flyttat till Bohuslän har han ägnat en stor del av sin fritid åt fotografering. Vanligtvis söker han motiven i naturen, främst landskap och vilda djur. I landskapet letar han ofta efter detaljer där form, färg och ljus spelar huvudrollen. När Peter fotograferar är han ofta totalt närvarande och lever helt i nuet. Det enda som existerar är motiven och de kreativa tankarna om hur motiven kan avbildas.

2001 erhöll Peter ”Kodaks och Naturfotografernas Stipendium”.

Han har varit publicerad i ett flertal tidskrifter, gjort två böcker, haft utställningar samt vunnit priser i fototävlingar.