Pooler

Vatten inne och ute. Slappna av i en av våra nya uppvärmda utomhuspooler eller njut i Stora Tjärnen, Lilla Tjärnen med Gullmarsfjorden på andra sidan panoramafönstren. Med en fjord på utsidan och åtta pooler och kar i olika former här inne har du nästan obegränsade möjligheter till avkoppling i vatten. Utöver bad har du tre sorters bastu, relaxytor och ett stort urval tränings-, behandlings- och avkopplingsformer att välja bland. Inget rum är det andra likt och det finns en tanke bakom alla material, varje ljusstråle och detalj – här ska du kunna koppla av utan ansträngning. Stora Tjärn med sin svarta botten, mörkgrå väggar och indirekta belysning är en mystisk, lugn och vilsam miljö. Ett dopp här är en bra start om du kommer direkt utifrån och är stressad, trött eller bara i behov av att få vara med om något nytt. Kliv ner i vattnet och släpp allt annat så känner du snart hur lätt du flyter.

 

Varma utomhuskällor
Här njuter du oavsett årstid av vackra vyer, salta vindar. Sitt i 39 gradiga källor medans snöflingorna virvlar ner eller njut en stund i gassande sol. Se ut över den vackra miljön du befinner dig i. Andas in, andas ut.

Stora & Lilla Tjärn
Mörk sten på botten och ett dämpat ljus från taket skapar en lite mystisk stämning i det stora rummet. Här kommer du ner i vattnet via den generösa trappan som också erbjuder sitt och liggplatser. I slitsen i den bortre väggen brinner en eld och bakom den kan du se Lilla Tjärnen. Du kan simma dit, eller så ligger du kvar på trappan och tar in lugnet.

Skogspoolen  
I Skogspoolen ligger du bekvämt på en soffa klädd med mosaik i rogivande gröna nyanser. Vattnet är behagligt tempererat och du har blicken i taket där ett vajande bladverk projiceras. Du hör fåglar kvittra och känner en svag skogsdoft. En annorlunda naturupplevelse, minst sagt, och väl värd att
prova på.

Blompoolen
Belysningen är dämpad och vattnet varmt. Släpp allt annat, luta dig tillbaka och lyssna på det svaga surret av bin och humlor. Här inne är det sommar året om.

Djävulens gryta
Rummet är litet och mörkt med stora granitplattor som täcker väggar, tak och botten. Från väggen rinner en lavaström i form av rödfärgad mosaik. Tillsammans med eldig belysning i rött skapas ett dramatiskt uttryck. Ett dopp i djävulens gryta är en het, intensiv upplevelse.

Ispoolen
Det blir inte mycket kallare än så här. Vattnet är iskallt och även om det är några grader kvar till fryspunkten så är det tillräckligt kallt för att hålla alla utom de allra tuffaste kvar på utsidan. Ispoolen är en uppfriskande upplevelse, särskilt om du just klivit upp ur Djävulens gryta  eller kommit från bastun. Efteråt kommer du att känna dig mer levande än innan.

Himmelspoolen
Sväva i ett moln – luftigt, vitt och mjukt. Här möter du ljusa väggar och ljus botten. En glasad ljusvägg som skiftar mellan vitt, blått och lila färgar både vatten och rum vilket skapar en harmonisk och stillsam miljö. Luta dig tillbaka. Njut av lugnet och värmen.

Stora utomhuspoolen
På Gullmarsterassen finner du vår utomhuspool. Njut av ett dopp i poolen medans din blick skådar ut över den vackra fjorden. Poolen är öppen under den varma delen av året. Poolen är 120 cm djup och bredvid finns även en liten plaskpool för de allra minsta. Mer info