VANN® | Utställningar | Konst som Påverkar & Inspirerar

BRONSUTSTÄLLNING AV SKULPTÖR C G EKBERG
Välkommen till vår unika skulpturutställning med 30 bronser av  skulptör C G Ekberg

Carl-Gustaf Ekberg träffade Axel Wallenberg, fd Milleselev och intendent vid
Millesgården i Stockholm 1988, det blev vändpunkten i hans liv. Efter sju års prövotid som elev hos ”Wallis” debuterade Carl-Gustaf Ekberg vid 65 års ålder med en utställning av tjugo bronser i Stockholm 1995. Därefter har utvecklingen gått i rasande fart med framgång både i Sverige och utomlands. Efter 44 utställningar vid större företag och hotell i flera europeiska länder visas 30 skulpturer till vår stora glädje nu permanent här vid Vann.

Utställningen börjar i entréplanet och fortsätter en trappa upp. Folder och guide för besökare finns vid incheckningsdisken och konferenscenter en trappa upp.

utstallningar konst brons vann spa hotell och konferens
utstallningar konst brons vann spa hotell och konferens
utstallningar konst brons vann spa hotell och konferens
utstallningar konst brons vann spa hotell och konferens
utstallningar konst brons vann spa hotell och konferens
utstallningar konst brons vann spa hotell och konferens

”DE BESVÄRLIGA – SKYDDSHEMMETS VANARTIGA FLICKOR”

”De hämtade flickorna hemifrån, från gatan och från oroliga föräldrar. Vanvårdade, sexuellt utnyttjade och stämplade som vanartiga skulle de fostras av samhället genom utbildning, straff och arbete..”

Louise Lindblom har grävt i arkiven och tagit reda på sanna fakta från förr. På platsen där Vann Spa Hotell och Konferens ligger nu finns det en lång och spännande historia. Louise har skrivit en bok om flickorna och hittat gamla bilder som nu finns uppsatta hos oss. Gå gärna på en historisk vandring i korridoren på markplan och vill ni veta mer så finns boken att köpa i receptionen.

vann utstallning VANARTIGA FLICKOR
Utstallningar vann spa hotell konferens
Utstallningar vann spa hotell konferens

AFRIKAS MINORITETSFOLK
Ett fotografiskt porträtt av Stefan Janson

Stefan Janson är bosatt i Vara, där han har drivit fotoaffär och ateljé i 40 år. Nu arbetar Stefan Janson hemifrån och fotograferar mycket åt sig själv men även åt andra. Under de senaste åren har Stefan rest runt i sex olika länder i Afrika, i totalt ungefär fem månader och avverkat 3000 mil i hyrd bil för att fotografera ursprungsbefolkningar. Resan har gått till otillgängliga ställen där han inte såg en bil på flera veckor. Stefans nyfikenhet för Afrika väcktes av ett TV-program om Himbafolket som lever i Namibia. Den första resan gjordes därför till Namibia år 2013. Efter det var Etiopien det givna valet med sina cirka 70 olika folkgrupper, av vilka Stefan valde ut att besöka sex grupper. Än idag lever ursprungsbefolkningar i vissa afrikanska länder på samma sätt som de tros ha gjort i tiotusentals år. Även om det är Afrika som står i fokus på utställningen så har Stefan Jansson även varit mycket i Asien, bl. a i Cambodja, Filippinerna, Laos, Nepal och Burma. Stefan använder alltid befintligt ljus.

Bilderna som Stefan Jansson har valt till utställningen är tagna i Etiopien, Namibia och Tanzania.

Våra paket
Alltid bästa pris direkt via oss
VANN