VANN® | Föreläsningar | Lärorikt & Inspirerande

Föreläsningar

Förgyll er konferens med en inspirerande föreläsning.

Knyt ihop er konferens eller aktivitet med en föreläsning. På senaste året har det kommit många nya föreläsningar som tex tångföreläsning, hudvård från havet och klimatsmart mat. Kanske har ni ett stillasittande arbete och vill lära er mer om vikten av en stark rygg, eller kostens betydelse för prestation. Jobbar ni aktivt med hälsa i er organisation kanske en inspirerande föreläsning om hälsa, mindfullnes kan vara något. Utifrån ert syfte med konferensen skapar vi en föreläsning som passar er.

Föreläsning med Catxalot

Föredrag om tång, mat, hållbarhet, framtidspaning, tångodling, skönhet, hälsa, marin turism, hur vi lyckats slå igenom, hur vi jobbar.
Föreläsningen hålls av erfarna föreläsare som har talat på matmässor, matfestivaler, för slutna grupper och skolbarn.
Pris: Föreläsning utan smakprover: 3000:-
Tillägg smakprov: 30:- per person.
Tidsåtgång: 15-45 min. Med eller utan smakprov.

Exempel på föreläsningar med Cataxlot

Havets grönsaker
En inspirerande presentation om havets okända superfood – alger och tång. Linnea Sjögren från tångföretaget Catxalot förklarar varför restauranger som Volt, 28+, Gastrologik, Esperanto, Vrå och Fotografiska står på kö för att få köpa handplockad tång från Bohuslän.
Lär dig om smaker, texturer, aromer och hur du själv kan plocka i havets trädgård.

Workshop med Catxalot
Vi kan erbjuda workshop av olika slag, bålstabilitet, mobilitetspass – din egen bästa version, rygghälsa, mindfulness för att nämna några förslag. Har ni andra förslag eller önskemål så gör vi vad vi kan för att tillgodose dessa.


Tångkurs

Heldagskurs med tångplockning vid havet och matlagning. Du lär dig hitta och skörda tång på ett hållbart sätt. Vi berättar intressanta saker om tång och ger tips på hur den ska tillagas. På vägen till sjön pratar vi om strandväxter, ostron och musslor. Vi lagar en middagsbuffé av det vi plockat, och du får mycket inspiration till vad man kan göra med tång. Du får också med dig recepten från kursen.
Antal: max 15 pers.
Pris: fr. 8000 kr
Tidsåtgång: ca 7 tim


Klimatsmart mat

Alger ses av många som framtidens mat. De ligger helt rätt i tiden med tanke på att vi lägger mer av närproducerat, raw food och grönt på tallriken. De är dessutom goda, vackra och är fria att plocka för alla. Lyssna på tångföretaget som plockade havssallad till det svenska kocklaget i Bocuse dÓr! De berättar allt du behöver veta för att själv ge dig ut att skörda.

Pris: Föreläsning utan smakprover: 5000 kr
Tidsåtgång:
från 15 till 45 min, beroende på vad ni önskar.

Tillval Smakprover
Litet smakprov, t ex tångchips, tångcookie, tånghummus eller tångbröd med tångsmör, picklad tång på sandwich.
Pris: 50 kr  per person


Hudvård från havet

Föreläsning och prova-på-demo om hur tång kan påverka hud och hälsa. Du får själv blanda ihop några olika hudvårdsprodukter med svensk tång och prova dem på dig själv.
Pris: 595:- per person
Tidsåtgång: ca 2 tim.


Hjärt och lungräddning med AED hjärtstartare

Utbildning i hjärt- & lungräddning med AED hjärtstartare samt åtgärder vid luftväggsstopp. Teori och praktik varvas, där fokus ligger på det praktiska. Allt för att du ska känna dig trygg när olyckan är framme.
Pris: 4-12 pers 550 kr pp
Max antal: 12 pers
Minimum: 3500 kr
Tidsåtgång: 2,5 h


Mindfulness workshop eller föreläsning

Mindfulness – Rätt upp och ned!
En föreläsning som inte snuttifierar och förvirrar utan reder ut och klargör vad Mindfulness  egentligen är.  Som förklarar varför mindfulnessträning är läkande och helande vid sjukdom, smärta och stress. ( Som inspirerar och ger tilltro till att vi kan må bra även när livet är svårt.) Som ger rykande färsk information om forskning som visar hur vi själva kan påverka och träna oss till ett bättre immunförsvar och positiva förändringar i hjärnan. Och som ger förklaringen till varför USA `s försvarsmakt utvecklat ett ”mindtraining program” och varför Mr Ryan i amerikanska senaten får prata mindfulness i kongressen.

Föreläsare Helena Bjuhr 
från Mindfulness akademin är Leg psykolog, forskare och lärare i Mindfulness och utbildad vid Center for Mindfulness, UMASS Medical School. Helena förmedlar kunskap utifrån många år av studier i mindfulness och är en av Sveriges mest erfarna ”mindfulness” behandlare.
Pris: Offert

Kontakta oss
för prisuppgift
VANN