VANN® | Restaurang VASS | Från Hav & Jord Till Våra Bord

Restaurang VASS

Vår restaurang VASS är stor och ljus, med generöst tilltagna fönster mot söder och väster. Från många av borden har du utsikt över Gullmarn och stranden nedanför hotellet. Vi har plats för 300–350 personer sittande i restaurangen samtidigt.

FRÅN HAV OCH JORD TILL VÅRA BORD
På VANN Spa Hotell och Konferens är vi och våra gäster smått galna i pinfärska, närodlade och kortresta råvaror. Havets stora skafferi är en självklar leverantör till de skickliga kockarna i vårt kök – likaså styckdetaljerna ifrån alla olika typer av kött. Inlandets goda härligt gröna är ett mycket uppskattat smakrikt komplement. Gemensam nämnare är högsta kvalitet och närhet till både odlare och fiskare.

LÄS MER

PRIMÖRER OCH NYBAKAT
Med egen bagare och konditor på plats får våra gäster dagligen njuta lyxen av nybakat bröd och läckra bakverk. Sommartid är grilltid och på VANN öppnar vi den härliga utomhusterassen för grill och mys kring grillbuffén. Mycket dofter, smaker och stämning utlovas.

 

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

SMAKA PÅ VÄSTSVERIGE 
Restaurang VASS är certifierad i Smaka på Västsverige. Vi arbetar i stor utsträckning med lokala producenter, det innebär att vi väljer kortresta råvaror och höga smaker och strävar efter att alltid erbjuda säsongens primörer från lokala producenter.
Kriterierna för en medverkan i Smaka på Västsverige är en hållbar och långsiktig utveckling med fokus på lokala råvaror och öppet under hela året. Restaurangen ska ha förmågan att skapa en helhetsupplevelse kring måltiden och ha ett stort intresse för miljö både när det gäller estetik, natur och hållbarhet.

Det som serveras på Vann är i så stor utsträckning som möjligt ekologiskt och närproducerat. Vi samarbetar med bra lokala leverantörer som producerar ekologisk mat.

Mer information hittar du HÄR

En varierande miljövänlig meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Frukost

Vår frukost är vi mycket stolta över! Vi vet att frukosten är dagens viktigaste måltid så hos oss får våra gäster starta dagen med nybakt bröd, hemgjord müsli, fräscha grönsaker och en massa härlig frukt och annat gott. Vi har även en sektion med gluten-, laktos- och mjölkfria produkter. Frukosten ingår för alla som bokat boende.

Frukost serveras
Alla dagar kl. 7.00-10.30

 

Lunch

Vi serverar inte lunch på buffé just nu men vi serverar dagens lunch på tallrik. Den består av varmrätt på tallrik med ett kött, fisk – eller ett vegetariskt alternativ. Sallad ingår. Lunchen går att få på take away.

Serveras måndag-fredag kl 12.00-14.00
Lördag-söndag, röda dagar kl 12.00-15.00

Pris per person: Måndag – lördag 145 kr
Pris per person: Söndag 165 kr
Pris per barn 0-12 år: 10 kr / år. (Gäller dagens lunch)

Pensionärspris på måndagar för dig över 65 år: 95 kr inkl lättöl.
Gäller även förtidspensionerade, mot uppvisande av intyg

*På måndagar har vi ett vegetariskt alternativ istället för fisk

Bistromeny

Går att beställa alla dagar i veckan kl 12.00-22.00 

VANN'S RÄKMACKA

Halv: 100g räkor, 185 kr / Hel: 200 gr räkor, 245 kr

med miljömärkta räkor på hembakat rågbröd, kokt ägg, syltad Källby tomat, picklad rödlök och sherrycréme

CAESARSALLAD PÅ VÅRT VIS

225 kr

Confiterad Mowitzkyckling från Trollhättan och rostad serranoskinka med Källby tomater, rödlök, krutonger och västerbottensostcreme

Vann's Charkbricka

195 kr

Lufttorkade skinkor, salami, ölkorv, rotfruktschips, blandade nötter, brieost, hemkokt marmelad & knäcke.

Kvällsmeny

Pris per person.

 2-rätters meny 385 kr

Alternativ finns för specialkost eller allergier. Ange gärna vid bokning om särskilda önskemål och allergier.
Det går också bra att meddela på plats!

 

MÅNDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
LÄTTRÖKT RÖDING
Dillsallad med bakad purjolök, rågbrödskrutong från vårt bageri, forellrom och potatis- & purjolöksskum

eller

ANKRILLETTE MED PEPPRIG KÖRSBÄRSSÅS
Picklad morot, saltrostade pistagenötter, oxsalis och morotscréme

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
Bakad kålrabbi, mini rödlök, sotad pak choi, grönärtspuré och syrlig vitvinssås

eller

NATTBAKAD PORK SHANK FRÅN BONDENS SKAFFERI
Äpplesyrad kål från Källby, picklade äpplen, ruccolapesto på Sivans 3-åriga svecia, confiterade primörpotatisar och gräddad mustig sky

TISDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
DILLGRAVAD OCH SOTAD MAKRILL
Saltad minigurka, syltad blomkål, örtolja smaksatt med körvel och ramslök, rostat bovete och egensyrad grädde

eller

ELDAD, HANDSKUREN LAMMTARTAR
Skållade plommontomater, sotad silverlök, kallpressad rapsolja från Bärby, friterade risnudlar och sesamemultion

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
SMÖRSTEKT MILJÖMÄRKT TORSKRYGG
Rostad gulbeta från Ramstad gård, vårlök, röd mangold sallad, potatispuré och smörad kräftsås

eller

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED LÖKASKA
Knippmorot, sommarprimörer, potatispuré smaksatt med rostad vitlök och rödvinssås med madeira

ONSDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
LÄTTRÖKT RÖDING
Dillsallad med bakad purjolök, rågbrödskrutong från vårt bageri, forellrom och potatis- & purjolöksskum

eller

ANKRILLETTE MED PEPPRIG KÖRSBÄRSSÅS
Picklad morot, saltrostade pistagenötter, oxsalis och morotscréme

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
Bakad kålrabbi, mini rödlök, sotad pak choi, grönärtspuré och syrlig vitvinssås

eller

NATTBAKAD PORK SHANK FRÅN BONDENS SKAFFERI
Äpplesyrad kål från Källby, picklade äpplen, ruccolapesto på Sivans 3-åriga svecia, confiterade primörpotatisar och gräddad mustig sky

 

TORSDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:

PANKOPANERADE EKO KIKÄRTSBOLLAR
Picklad morot, saltrostade pistagenötter, morotspuré, friterade risnudlar

eller

DILLGRAVAD OCH SOTAD MAKRILL
Saltad minigurka, syltad blomkål, örtolja smaksatt med körvel och ramslök, rostat bovete och egensyrad grädde

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:

SMÖRSTEKT MILJÖMÄRKT TORSKRYGG
Rostad gulbeta från Ramstad gård, vårlök, röd mangold sallad, potatispuré och smörad kräftsås

eller

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED LÖKASKA
Knippmorot, sommarprimörer, potatispuré smaksatt med rostad vitlök och rödvinssås med madeira

FREDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
DILLGRAVAD OCH SOTAD MAKRILL
Saltad minigurka, syltad blomkål, örtolja smaksatt med körvel och ramslök, rostat bovete och egensyrad grädde

eller

ELDAD, HANDSKUREN LAMMTARTAR
Skållade plommontomater, sotad silverlök, kallpressad rapsolja från Bärby, friterade risnudlar och sesamemultion

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
SMÖRSTEKT MILJÖMÄRKT TORSKRYGG
Rostad gulbeta från Ramstad gård, vårlök, röd mangold sallad, potatispuré och smörad kräftsås

eller

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED LÖKASKA
Knippmorot, sommarprimörer, potatispuré smaksatt med rostad vitlök och rödvinssås med madeira

LÖRDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
LÄTTRÖKT RÖDING
Dillsallad med bakad purjolök, rågbrödskrutong från vårt bageri, forellrom och potatis- & purjolöksskum

eller

ANKRILLETTE MED PEPPRIG KÖRSBÄRSSÅS
Picklad morot, saltrostade pistagenötter, oxsalis och morotscréme

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
Bakad kålrabbi, mini rödlök, sotad pak choi, grönärtspuré och syrlig vitvinssås

eller

NATTBAKAD PORK SHANK FRÅN BONDENS SKAFFERI
Äpplesyrad kål från Källby, picklade äpplen, ruccolapesto på Sivans 3-åriga svecia, confiterade primörpotatisar och gräddad mustig sky

SÖNDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:

PANKOPANERADE EKO KIKÄRTSBOLLAR
Picklad morot, saltrostade pistagenötter, morotspuré, friterade risnudlar

eller

DILLGRAVAD OCH SOTAD MAKRILL
Saltad minigurka, syltad blomkål, örtolja smaksatt med körvel och ramslök, rostat bovete och egensyrad grädde

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:

SMÖRSTEKT MILJÖMÄRKT TORSKRYGG
Rostad gulbeta från Ramstad gård, vårlök, röd mangold sallad, potatispuré och smörad kräftsås

eller

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED LÖKASKA
Knippmorot, sommarprimörer, potatispuré smaksatt med rostad vitlök och rödvinssås med madeira

DESSERTER

HALLON & LAKRITS
Surt hallonband i kombination med lemoncurd, krossade vaniljdrömmar, lakritsmaräng färska hallon och härgjord hallon- & lakritssorbet
Raspberry & Licorice, sour raspberry lace, lemoncurd, crushed vanilla cookies, licorice meringue, fresh raspberry, homemade raspberry and licorice sorbet
125 kr

JORDGUBB & RABARBER
Jordgubb- & rabarbermousse ihop med krämig fläderpannacotta, karamelliserade rabarber, rostad vit choklad och citronkaka med krispiga vallmofrön
Strawberry & Rhubarb, mousse, creamy elder pannacotta, caramelized rhubarbs, roasted white chocolate, lemoncake with poppy seeds
125 kr

CHOKLAD & HAVTORN
Karamelliserad mjölkchokladmousse tillsammans med syltade havtorn, smulad kolakaka, chokladsnö och härgjord havtorn & mangosorbet
Caramelized milk chocolate mousse, pickled sea buckthorn, sweetened crumb, chocolate snow, homemade sea bucktorn and mango sorbet
125 kr

TVÅ OSTAR FRÅN SOMMARHAGEN 
Säsongens hemkokta bärmarmelad, mamma Strands knäcke och honungsrostade macadamiannötter
Two local ORGANIC cheese, homemade marmalade, honeyroasted nuts and crispbread
145 kr

KAFFEGODIS
En chokladpralin från vår konditor Fransisco
One pice of chocolate from our pastry chef Fransisco 32 kr

Konferensmeny

För er som har en tvårättersmiddag inkluderat i paketet ingår kvällens förrätt och varmrätt.
Alternativ finns för specialkost eller allergier.

MÅNDAG

FÖRRÄTT

LÄTTRÖKT RÖDING
Dillsallad med bakad purjolök, rågbrödskrutong från vårt bageri, forellrom och potatis- & purjolöksskum

 

HUVUDRÄTT

NATTBAKAD PORK SHANK FRÅN BONDENS SKAFFERI
Äpplesyrad kål från Källby, picklade vinteräpplen, nässelpesto på Sivans 3-åriga svecia, confiterade primörpotatisar och gräddad mustig sky

 

KVÄLLENS DESSERT

JORDGUBB & RABARBER
Jordgubb- & rabarbermousse ihop med krämig fläderpannacotta, karamelliserade rabarber, rostad vit choklad och citronkaka med
krispiga vallmofrön

TISDAG

FÖRRÄTT

ELDAD, HANDSKUREN LAMMTARTAR
Skållade plommontomater, sotad silverlök, kallpressad rapsolja från Bärby, friterade risnudlar och sesamemultion

 

HUVUDRÄTT

SMÖRSTEKT MILJÖMÄRKT TORSKRYGG
Rostad gulbeta från Ramstad gård, vårlök, röd mangold sallad, potatispuré och smörad kräftsås

 

KVÄLLENS DESSERT

HALLON & LAKRITS
Surt hallonband i kombination med lemoncurd, krossade vaniljdrömmar, lakritsmaräng färska hallon och härgjord hallon- & lakritssorbet

ONSDAG

FÖRRÄTT

LÄTTRÖKT RÖDING
Dillsallad med bakad purjolök, rågbrödskrutong från vårt bageri, forellrom och potatis- & purjolöksskum

 

HUVUDRÄTT

NATTBAKAD PORK SHANK FRÅN BONDENS SKAFFERI
Äpplesyrad kål från Källby, picklade vinteräpplen, nässelpesto på Sivans 3-åriga svecia, confiterade primörpotatisar och gräddad mustig sky

 

KVÄLLENS DESSERT

JORDGUBB & RABARBER
Jordgubb- & rabarbermousse ihop med krämig fläderpannacotta, karamelliserade rabarber, rostad vit choklad och citronkaka med
krispiga vallmofrön

TORSDAG

FÖRRÄTT

 PANKOPANERADE EKO KIKÄRTSBOLLAR
Picklad morot, saltrostade pistagenötter, morotspuré, friterade risnudlar

 

HUVUDRÄTT

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED LÖKASKA
Knippmorot, vårprimörer, ramslökspuré och rödvinssås smaksatt med Madeira

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLAD & HAVTORN
Karamelliserad mjölkchokladmousse tillsammans med syltade havtorn, smulad kolakaka, chokladsnö och härgjord havtorn & mangosorbet

FREDAG

FÖRRÄTT

ELDAD, HANDSKUREN LAMMTARTAR
Skållade plommontomater, sotad silverlök, kallpressad rapsolja från Bärby, friterade risnudlar och sesamemultion

 

HUVUDRÄTT

SMÖRSTEKT MILJÖMÄRKT TORSKRYGG
Rostad gulbeta från Ramstad gård, vårlök, röd mangold sallad, potatispuré och smörad kräftsås

 

KVÄLLENS DESSERT

HALLON & LAKRITS
Surt hallonband i kombination med lemoncurd, krossade vaniljdrömmar, lakritsmaräng färska hallon och härgjord hallon- & lakritssorbet

LÖRDAG

FÖRRÄTT

LÄTTRÖKT RÖDING
Dillsallad med bakad purjolök, rågbrödskrutong från vårt bageri, forellrom och potatis- & purjolöksskum

 

HUVUDRÄTT

NATTBAKAD PORK SHANK FRÅN BONDENS SKAFFERI
Äpplesyrad kål från Källby, picklade vinteräpplen, nässelpesto på Sivans 3-åriga svecia, confiterade primörpotatisar och gräddad mustig sky

 

KVÄLLENS DESSERT

JORDGUBB & RABARBER
Jordgubb- & rabarbermousse ihop med krämig fläderpannacotta, karamelliserade rabarber, rostad vit choklad och citronkaka med
krispiga vallmofrön

SÖNDAG

FÖRRÄTT

 PANKOPANERADE EKO KIKÄRTSBOLLAR
Picklad morot, saltrostade pistagenötter, morotspuré, friterade risnudlar

 

HUVUDRÄTT

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED LÖKASKA
Knippmorot, vårprimörer, ramslökspuré och rödvinssås smaksatt med Madeira

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLAD & HAVTORN
Karamelliserad mjölkchokladmousse tillsammans med syltade havtorn, smulad kolakaka, chokladsnö och härgjord havtorn & mangosorbet

Säsongsanpassad meny

Under rådande omständigheter så utgår för närvarande À la carte-menyn.
Fr. o.m. fredag 10/4 2020 så är det på vår kvällsmeny ni som gäst hittar er favoriträtt.

 

À la carte-menyn byts ut tre gånger om året för att passa det bästa råvarorna just nu.

Serveras:
18:00-21:30 (med reservation för ändring)

FÖRRÄTTER

PANKOPANERADE EKO KIKÄRTSBOLLAR

135 kr

picklad morot, saltrostade pistagenötter, morotspuré, friterade risnudlar

DILLGRAVAD OCH SOTAD MAKRILL

135 kr

saltad minigurka, syltad blomkål, örtolja smaksatt med körvel och ramslök, rostat bovete och egensyrad grädde

LÄTTRÖKT RÖDING

135 kr

dillsallad med bakad purjolök, rågbrödskrutong från vårt bageri, forellrom och potatis- & purjolöksskum

ELDAD, HANDSKUREN LAMMTARTA

135 kr

skållade plommontomater, sotad silverlök, kallpressad rapsolja från Bärby, friterade risnudlar och sesamemultion

ANKRILLETTE MED PEPPRIG KÖRSBÄRSSÅS

135 kr

picklad morot, saltrostade pistagenötter, oxsalis och morotscréme

 VARMRÄTTER

POLENTAKAKA MED EKO TOFU

265 kr

bakad mini rödlök, pak choi, ramslökspesto, grön ärtpuré och växtbaserad vitvinssås

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG

295 kr

bakad kålrabbi, mini rödlök, sotad pak choi, grönärtspuré och syrlig vitvinssås

SMÖRSTEKT MILJÖMÄRKT TORSKRYGG

305 kr

rostad gulbeta från Ramstad gård, vårlök, röd mangoldsallad, potatispuré och smörad kräftsås

NATTBAKAD PORK SHANK FRÅN BONDENS SKAFFERI

295 kr

äppelsyrad kål från Källby, picklade vinteräpplen, nässelpesto på Sivans 3-åriga svecia, confiterade primörpotatisar och gräddad mustig sky

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED LÖKASKA

305 kr

knippmorot, vårprimörer, ramslökspuré och rödvinssås smaksatt med Madeira

DESSERTER

HALLON & LAKRITS

125 kr

surt hallonband i kombination med lemoncurd, krossade vaniljdrömmar, lakritsmaräng färska hallon och vår hallon- & lakritssorbet

JORDGUBB & RABARBER

125 kr

jordgubb- & rabarbermousse med krämig fläderpannacotta, karamelliserade rabarber, rostad vit choklad och citronkaka med vallmofrön

CHOKLAD & HAVTORN

125 kr

karamelliserad mjölkchokladmousse med syltade havtorn, smulad kolakaka, chokladsnö och vår havtorn & mangosorbet

TVÅ OSTAR FRÅN SOMMARHAGEN

145 kr

säsongens hemkokta bärmarmelad, mamma Strands knäcke och honungsrostade macadamiannötter

KAFFEGODIS

32 kr

en chokladpralin från vår konditor Fransisco

MAT FÖR VÅRA YNGRE GÄSTER

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

65 kr

sylt och grädde

KÖTTBULLAR

72 kr

med potatis, gräddsås och lingon

DAGENS FÅNGST

89 kr

med potatis och skirat smör

EN KULA VANILJGLASS

45 kr

med chokladsås och maräng

Barn under 12 år äter mindre rätter från a la carte menyn för halva priset.

VANN