VANN® | Restaurang VASS | Från Hav & Jord Till Våra Bord

Restaurang VASS

Vår restaurang VASS är stor och ljus, med generöst tilltagna fönster mot söder och väster. Från många av borden har du utsikt över Gullmarn och stranden nedanför hotellet. Vi har plats för 300–350 personer sittande i restaurangen samtidigt.

I dagsläget kan vi tyvärr inte ta emot gäster utifrån som önskar komma och lyssna på vår trubadur   – detta p.g.a. av de nya restriktionerna.

FRÅN HAV OCH JORD TILL VÅRA BORD
På VANN Spa Hotell och Konferens är vi och våra gäster smått galna i pinfärska, närodlade och kortresta råvaror. Havets stora skafferi är en självklar leverantör till de skickliga kockarna i vårt kök – likaså styckdetaljerna ifrån alla olika typer av kött. Inlandets goda härligt gröna är ett mycket uppskattat smakrikt komplement. Gemensam nämnare är högsta kvalitet och närhet till både odlare och fiskare.

LÄS MER

PRIMÖRER OCH NYBAKAT
Med egen bagare och konditor på plats får våra gäster dagligen njuta lyxen av nybakat bröd och läckra bakverk. Sommartid är grilltid och på VANN öppnar vi den härliga utomhusterassen för grill och mys kring grillbuffén. Mycket dofter, smaker och stämning utlovas.

 

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

SMAKA PÅ VÄSTSVERIGE 
Restaurang VASS är certifierad i Smaka på Västsverige. Vi arbetar i stor utsträckning med lokala producenter, det innebär att vi väljer kortresta råvaror och höga smaker och strävar efter att alltid erbjuda säsongens primörer från lokala producenter.
Kriterierna för en medverkan i Smaka på Västsverige är en hållbar och långsiktig utveckling med fokus på lokala råvaror och öppet under hela året. Restaurangen ska ha förmågan att skapa en helhetsupplevelse kring måltiden och ha ett stort intresse för miljö både när det gäller estetik, natur och hållbarhet.

Det som serveras på Vann är i så stor utsträckning som möjligt ekologiskt och närproducerat. Vi samarbetar med bra lokala leverantörer som producerar ekologisk mat.

Mer information hittar du HÄR

En varierande miljövänlig meny för dygnets alla tillfällen

Frukost

Vår frukost är vi mycket stolta över! Vi vet att frukosten är dagens viktigaste måltid så hos oss får våra gäster starta dagen med nybakt bröd, hemgjord müsli, fräscha grönsaker och en massa härlig frukt och annat gott. Vi har även en sektion med gluten-, laktos- och mjölkfria produkter. Frukosten ingår för alla som bokat boende. Det finns möjlighet att beställa frukostpåse, meddela receptionen om så önskas. 

Frukost serveras
Alla dagar 07:00 – 10:30 

Frukost på rummet
I vår frukost som serveras på rummet ingår 2st smörgås, skinka, ost, tomat, gurka, smör, 1 ägg, apelsinjuice, yoghurt, müsli, kaffe, te, kaka/per person
125kr

Njut av vår hotellfrukost även om du inte bor hos oss (ring för bokning)
125:- vuxen 65:- barn

Lunch

Vi serverar inte lunch på buffé just nu men vi serverar dagens lunch på tallrik. Den består av varmrätt på tallrik med ett kött, fisk – eller ett vegetariskt alternativ. Sallad ingår. Lunchen går att få på take away.

Serveras Lördag & Söndag kl. 12.00 – 15.00
Serveras Måndag – Fredag kl. 12.00 – 14.00

Lunch vuxen; 159 kr ( kött, fisk och veg)
Lunch barn 0-12 år; 80 kr

Bistromeny

Går att beställa alla dagar i veckan från kl 14.00-22.00

Det går även bra att få maten på take away
Födoämnesallergi? Kontakta personalen så hjälper vi er

FISK & SKALDJURSSOPPA

225 kr

Med handskalade räkor, blåmusslor, lokala primörer serveras med aioli och vitlöksdoftade krutonger

VANN´S RÄKSMÖRGÅS

245 kr

Rågbröd, (200g) handskalade räkor, ägg och lokala salladsprimörer

CEASARSALLAD

225 kr

Romansallad, grillad kyckling, parmachips, hyvlad parmessan och ceasardressing

VANN´S HÖGREVSBURGARE

225 kr

Med sallad, kvisttomat, picklad rödlök, rökt cheddarost och dressing

Kvällsmeny

Pris per person.

 2-rätters meny 385 kr (förrätt och huvudrätt)

Alternativ finns för specialkost eller allergier. Ange gärna vid bokning om särskilda önskemål och allergier.
Det går också bra att meddela på plats!

Kontakta oss för information om vilken meny som gäller under er vistelse!

Serveras:

Fredag och lördag från 17:00-21.30
Söndag till torsdag från 17:30-21.30

MENY 1


FÖRRÄTT

GRAVAD HJORTTARTAR
Med hemgjord svampsoya, picklade kantareller, rökt äggula, rostad lök och ekblad

eller

SOTAD FJORDLAX
Med koriander, forellrom, rökt sockertång och sakuragrönt från Nearby foods i Kungshamn

eller

FALAFEL PÅ BOHUSLÄNSK ÅKERBÖNA
Serveras med sesammajonnäs, picklad rättika och kimchirostade sesamfrön

HUVUDRÄTT

VARSAMT POCHERAD LÅNGARYGG
Med rostade rotsaker, rökta blåmusslor, blomkålspuré samt skaldjurssmörsås

eller

NATTBAKAD OXKIND
Med smörstekt potatis, syrad spetskål och sidfläsk samt vitlöks- & rosmarinsås

eller

SVAMPRISOTTO
Med rostade frön från Bohuslän och hyvlad Almnäs wrångebäck

MENY 2


FÖRRÄTT

ENRISRÖKT FLÄSKKARRÉ FRÅN KUSTCHARKEN
Serveras med pumpacremé med brynt smör och rostad grönkål

eller

HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA
Med dillemulsion, forellrom, brynt smör och botarga

eller

STOCKELD CHUNK
Med betor och svamp samt tryffelvinägrett

HUVUDRÄTT

HÅLLBART ODLAD REGNBÅGE
Med romanesco, rädisor och champagnevinägersmörsås

eller

KRONHJORT
Med brynt jordärtskockspuré, svamp och rödvinssky

eller

VEGETARISK BOOKMAKER
På örtbakad portabello med rökt äggula, pepparrot och Dijonsenap

DESSERTER

TEINKOKT PÄRON
Med chokladglass och mintflarn
125 kr

CRÈME BRÛLÉE 
Med äpplekompott och sirapsbakat havre
125 kr

VISPAD LEMONCURDE
Med vaniljkaka och mörk choklad
125 kr

OSTTALLRIK
Med Strandknäcke och hemgjord marmelad
125 kr

BARNGLASS
Vaniljglass med säsongens bär och chokladsås
Barn 0-12 år 65 kr / Vuxen 125 kr

MAT FÖR VÅRA YNGRE GÄSTER

PANNKAKOR
Serveras med hemmagjord sylt och grädde
65 kr

KÖTTBULLAR
med kokt potatis, gräddsås och lingon
75 kr

BARNGLASS
En kula vanilj med chokladsås och maräng
65 kr

Konferensmeny

För er som har en tvårättersmiddag inkluderat i paketet ingår kvällens förrätt och varmrätt.
Alternativ finns för specialkost eller allergier.

För kvällens dessert, kontakta köket för mer info.

Kontakta oss för aktuell meny under er vistelse.

MENY 1


FÖRRÄTT

GRAVAD HJORTTARTAR
Med hemgjord svampsoya, picklade kantareller, rökt äggula, rostad lök och ekblad

HUVUDRÄTT

VARSAMT POCHERAD LÅNGARYGG
Med rostade rotsaker, rökta blåmusslor, blomkålspuré samt skaldjurssmörsås

MENY 2


FÖRRÄTT

HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA
Med dillemulsion, forellrom, brynt smör och botarga

HUVUDRÄTT

KRONHJORT
Med brynt jordärtskockspuré, svamp och rödvinssky

VANN