VANN® | Restaurang VASS | Från Hav & Jord Till Våra Bord

Restaurang VASS

Vår restaurang VASS är stor och ljus, med generöst tilltagna fönster mot söder och väster. Från många av borden har du utsikt över Gullmarn och stranden nedanför hotellet. Vi har plats för 300–350 personer sittande i restaurangen samtidigt.

FRÅN HAV OCH JORD TILL VÅRA BORD
På VANN Spa Hotell och Konferens är vi och våra gäster smått galna i pinfärska, närodlade och kortresta råvaror. Havets stora skafferi är en självklar leverantör till de skickliga kockarna i vårt kök – likaså styckdetaljerna ifrån alla olika typer av kött. Inlandets goda härligt gröna är ett mycket uppskattat smakrikt komplement. Gemensam nämnare är högsta kvalitet och närhet till både odlare och fiskare.

LÄS MER

PRIMÖRER OCH NYBAKAT
Med egen bagare och konditor på plats får våra gäster dagligen njuta lyxen av nybakat bröd och läckra bakverk. Sommartid är grilltid och på VANN öppnar vi den härliga utomhusterassen för grill och mys kring grillbuffén. Mycket dofter, smaker och stämning utlovas.

SMAKA PÅ VÄSTSVERIGE 
Restaurang VASS är certifierad i Smaka på Västsverige. Vi arbetar i stor utsträckning med lokala producenter, det innebär att vi väljer kortresta råvaror och höga smaker och strävar efter att alltid erbjuda säsongens primörer från lokala producenter.
Kriterierna för en medverkan i Smaka på Västsverige är en hållbar och långsiktig utveckling med fokus på lokala råvaror och öppet under hela året. Restaurangen ska ha förmågan att skapa en helhetsupplevelse kring måltiden och ha ett stort intresse för miljö både när det gäller estetik, natur och hållbarhet.

Det som serveras på Vann är i så stor utsträckning som möjligt ekologiskt och närproducerat. Vi samarbetar med bra lokala leverantörer som producerar ekologisk mat.

Mer information hittar du HÄR

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

En varierande miljövänlig meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Frukost

Vår frukost är vi mycket stolta över! Vi vet att frukosten är dagens viktigaste måltid så hos oss får våra gäster starta dagen med nybakt bröd, hemgjord müsli, fräscha grönsaker och en massa härlig frukt och annat gott. Vi har även en sektion med gluten-, laktos- och mjölkfria produkter. Frukosten ingår för alla som bokat boende.

Frukostbuffén serveras:
Måndag-fredag kl. 7.00-9.30

Lördag-söndag kl. 7.00-10.30

 

Röda dagar serveras frukost kl 7.00-10.30

Lunch

Vi serverar inte lunch på buffé just nu men vi serverar dagens lunch på tallrik. Den består av varmrätt på tallrik med ett kött- eller ett fiskalternativ*

Sallad ingår.
 

Serveras måndag-fredag kl 12.00-14.00
Lördag-söndag, röda dagar kl 12.00-15.00

Pris per person: Måndag – lördag 145 kr
Pris per person: Söndag 165 kr
Pris per barn 0-12 år: 10 kr / år. (Gäller dagens lunch)

Pensionärspris på måndagar för dig över 65 år: 95 kr inkl lättöl.
Gäller även förtidspensionerade, mot uppvisande av intyg

*På måndagar har vi ett vegetariskt alternativ istället för fisk

Bistromeny

Går att beställa i baren, alla dagar kl 12.00-22.00 

VANN'S RÄKMACKA

Halv: 100g räkor, 185 kr / Hel: 200 gr räkor, 245 kr

med miljömärkta räkor på hembakat rågbröd, kokt ägg, syltad Källby tomat, picklad rödlök och sherrycréme

CAESARSALLAD PÅ VÅRT VIS

225 kr

med semitorkad tomat, rödlök, krutonger, västerbottensostcréme, Mowitzkyckling och rostad serrano

Steaksandwich med KRAV bringa

195 kr

Smörstekt hembakat bröd med sallad, syrade EKO grönsaker & hemslagen chilimajonnäs.

Vann's Charkbricka

195 kr

Lufttorkade skinkor, salami, ölkorv, rotfruktschips, blandade nötter, brieost, hemkokt marmelad & knäcke.

Kvällsmeny

Pris per person.

 2-rätters meny 375 kr
3-rätters meny 465 kr

För er som har en tvårättersmiddag inkluderat i paketet ingår kvällens förrätt och varmrätt och det finns två alternativ till varje. Alternativ finns för specialkost eller allergier.

MÅNDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
ROSABAKAD OCH GLACERAD LAMMYTTERFILÉ
saltbakad rotselleri, picklad schalottenlök och rökt färskost

eller

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
i syrad rödlökscréme toppad med löjrom, dillsallad och fröknäcke

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED PURJOLÖKSASKA
rostad morot, EKO ostronskivling, brysselkålssallad, Anya-potatis och rödvinssås

eller

CONFITERAD TORSKRYGG
råstekt kronärtskocka, grönkål, ingefärssyltad tomat, belugalinser och brynt smörvierge

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
smaksatt med kardemumma och tonka. Med apelsinsallad, kanderade nötter och citronsorbet

TISDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
RÖDBETSGRAVAD MILJÖMÄRKT LAX
rimmad gurka, bakad beta från Ramstad gård, getostcréme och rökt mandel

eller

TEGELRÖKT GRIS
jordärtskocka på två vis, syltad rödlök, tranbärsmarmelad och kallpressad rapsolja från Bärby

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
LÅNGKOKT SVENSK HÖGREV
karamelliserade smålökar, krispigt varmrökt sidfläsk från Kustcharken, variation på palsternacka samt rödvinssås smaksatt med svarta vinbär

eller

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
svarta bönor, balsamicoglacerad rödlök, mandelpotatispuré smaksatt med rostad vitlök samt champagnevinägersmörsås

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLADPASTEJ
hjortronmylta, salt kola, rostad mandel och yoghurtpannacotta

ONSDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
ROSABAKAD OCH GLACERAD LAMMYTTERFILÉ
saltbakad rotselleri, picklad schalottenlök och rökt färskost

eller

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
i syrad rödlökscréme toppad med löjrom, dillsallad och fröknäcke

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED PURJOLÖKSASKA
rostad morot, EKO ostronskivling, brysselkålssallad, Anya-potatis och rödvinssås

eller

CONFITERAD TORSKRYGG
råstekt kronärtskocka, grönkål, ingefärssyltad tomat, belugalinser och brynt smörvierge

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
smaksatt med kardemumma och tonka. Med apelsinsallad, kanderade nötter och citronsorbet

TORSDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL
rökt blomkål, variation på butternutpumpa och krispiga kavringsmulor

eller

RÖDBETSGRAVAD MILJÖMÄRKT LAX
rimmad gurka, bakad beta från Ramstad gård, getostcréme och rökt mandel

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
svarta bönor, balsamicoglacerad rödlök, mandelpotatispuré smaksatt med rostad vitlök samt champagnevinägersmörsås

eller

LÅNGKOKT SVENSK HÖGREV
karamelliserade smålökar, krispigt varmrökt sidfläsk från Kustcharken, variation på palsternacka samt rödvinssås smaksatt med svarta vinbär

 

KVÄLLENS DESSERT

TARTLETT MED VITCHOKLADFÄRSKOST
cognacsinkokta plommon, saltrostad pistage och pistagegräddglass

FREDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
RÖDBETSGRAVAD MILJÖMÄRKT LAX
rimmad gurka, bakad beta från Ramstad gård, getostcréme och rökt mandel

eller

TEGELRÖKT GRIS
jordärtskocka på två vis, syltad rödlök, tranbärsmarmelad och kallpressad rapsolja från Bärby

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
LÅNGKOKT SVENSK HÖGREV
karamelliserade smålökar, krispigt varmrökt sidfläsk från Kustcharken, variation på palsternacka samt rödvinssås smaksatt med svarta vinbär

eller

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
svarta bönor, balsamicoglacerad rödlök, mandelpotatispuré smaksatt med rostad vitlök samt champagnevinägersmörsås

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLADPASTEJ
hjortronmylta, salt kola, rostad mandel och yoghurtpannacotta

LÖRDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan:
ROSABAKAD OCH GLACERAD LAMMYTTERFILÉ
saltbakad rotselleri, picklad schalottenlök och rökt färskost

eller

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
i syrad rödlökscréme toppad med löjrom, dillsallad och fröknäcke

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan:
ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED PURJOLÖKSASKA
rostad morot, EKO ostronskivling, brysselkålssallad, Anya-potatis och rödvinssås

eller

CONFITERAD TORSKRYGG
råstekt kronärtskocka, grönkål, ingefärssyltad tomat, belugalinser och brynt smörvierge

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
smaksatt med kardemumma och tonka. Med apelsinsallad, kanderade nötter och citronsorbet

SÖNDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL
rökt blomkål, variation på butternutpumpa och krispiga kavringsmulor

eller

RÖDBETSGRAVAD MILJÖMÄRKT LAX
rimmad gurka, bakad beta från Ramstad gård, getostcréme och rökt mandel

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
svarta bönor, balsamicoglacerad rödlök, mandelpotatispuré smaksatt med rostad vitlök samt champagnevinägersmörsås

eller

LÅNGKOKT SVENSK HÖGREV
karamelliserade smålökar, krispigt varmrökt sidfläsk från Kustcharken, variation på palsternacka samt rödvinssås smaksatt med svarta vinbär

 

KVÄLLENS DESSERT

TARTLETT MED VITCHOKLADFÄRSKOST
cognacsinkokta plommon, saltrostad pistage och pistagegräddglass

Konferensmeny

För er som har en tvårättersmiddag inkluderat i paketet ingår kvällens förrätt och varmrätt.
Alternativ finns för specialkost eller allergier.

MÅNDAG

FÖRRÄTT

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
i syrad rödlökscréme toppad med löjrom, dillsallad och fröknäcke

 

HUVUDRÄTT

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED PURJOLÖKSASKA
rostad morot, EKO ostronskivling, brysselkålssallad, Anya-potatis och rödvinssås

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
smaksatt med kardemumma och tonka. Med apelsinsallad, kanderade nötter och citronsorbet

TISDAG

FÖRRÄTT

TEGELRÖKT GRIS
jordärtskocka på två vis, syltad rödlök, tranbärsmarmelad och kallpressad rapsolja från Bärby

 

HUVUDRÄTT

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
svarta bönor, balsamicoglacerad rödlök, mandelpotatispuré smaksatt med rostad vitlök samt champagnevinägersmörsås

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLADPASTEJ
hjortronmylta, salt kola, kristalliserad choklad och yoghurtpannacotta

ONSDAG

FÖRRÄTT

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
i syrad rödlökscréme toppad med löjrom, dillsallad och fröknäcke

 

HUVUDRÄTT

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED PURJOLÖKSASKA
rostad morot, EKO ostronskivling, brysselkålssallad, Anya-potatis och rödvinssås

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
smaksatt med kardemumma och tonka. Med apelsinsallad, kanderade nötter och citronsorbet

TORSDAG

FÖRRÄTT

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL
rökt blomkål, variation på butternutpumpa och krispiga kavringsmulor

 

HUVUDRÄTT

LÅNGKOKT SVENSK HÖGREV
karamelliserade smålökar, krispigt varmrökt sidfläsk från Kustcharken, variation på palsternacka samt rödvinssås smaksatt med svarta vinbär

 

KVÄLLENS DESSERT

TARTLETT MED VITCHOKLADFÄRSKOST
cognacsinkokta plommon, saltrostad pistage och pistagegräddglass

FREDAG

FÖRRÄTT

TEGELRÖKT GRIS
jordärtskocka på två vis, syltad rödlök, tranbärsmarmelad och kallpressad rapsolja från Bärby

 

HUVUDRÄTT

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
svarta bönor, balsamicoglacerad rödlök, mandelpotatispuré smaksatt med rostad vitlök samt champagnevinägersmörsås

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLADPASTEJ
hjortronmylta, salt kola, kristalliserad choklad och yoghurtpannacotta

LÖRDAG

FÖRRÄTT

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
i syrad rödlökscréme toppad med löjrom, dillsallad och fröknäcke

 

HUVUDRÄTT

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED PURJOLÖKSASKA
rostad morot, EKO ostronskivling, brysselkålssallad, Anya-potatis och rödvinssås

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
smaksatt med kardemumma och tonka. Med apelsinsallad, kanderade nötter och citronsorbet

SÖNDAG

FÖRRÄTT

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL
rökt blomkål, variation på butternutpumpa och krispiga kavringsmulor

 

HUVUDRÄTT

LÅNGKOKT SVENSK HÖGREV
karamelliserade smålökar, krispigt varmrökt sidfläsk från Kustcharken, variation på palsternacka samt rödvinssås smaksatt med svarta vinbär

 

KVÄLLENS DESSERT

TARTLETT MED VITCHOKLADFÄRSKOST
cognacsinkokta plommon, saltrostad pistage och pistagegräddglass

Säsongsanpassad meny

À la carte-menyn byts ut tre gånger om året för att passa det bästa råvarorna just nu.

Serveras:
18:00-21:30 (med reservation för ändring)

FÖRRÄTTER

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL

125 kr

rökt blomkål, variation på butternutpumpa och krispiga kavringsmulor

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR

135 kr

i syrad rödlökscréme toppad med löjrom, dillsallad och fröknäcke

RÖDBETSGRAVAD MILJÖMÄRKT LAX

135 kr

rimmad gurka, bakad beta från Ramstad gård, getostcréme och rökt mandel

TEGELRÖKT GRIS

135 kr

jordärtskocka på två vis, syltad rödlök, tranbärsmarmelad och kallpressad rapsolja från Bärby

ROSABAKAD OCH GLACERAD LAMMYTTERFILÉ

135 kr

saltbakad rotselleri, picklad schalottenlök och rökt färskost

 VARMRÄTTER

PANKOPANERAD EKO PORTABELLO

245 kr

apelsinglacerade morötter, grönkål, rostad Anya-potatis och portvinsreduktion

CONFITERAD TORSKRYGG

295 kr

råstekt kronärtskocka, grönkål, ingefärssyltad tomat, belugalinser och brynt smörvierge

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG

285 kr

svarta bönor, balsamicoglacerad rödlök, mandelpotatispuré smaksatt med rostad vitlök samt champagnevinägersmörsås

LÅNGKOKT SVENSK HÖGREV

285 kr

karamelliserade smålökar, krispigt varmrökt sidfläsk från Kustcharken, variation på palsternacka samt rödvinssås smaksatt med svarta vinbär

ROSASTEKT SVENSK RYGGBIFF RUBBAD MED PURJOLÖKSASKA

295 kr

rostad morot, EKO ostronskivling, brysselkålssallad, Anya-potatis och rödvinssås

DESSERTER

CHOKLADPASTEJ

125 kr

hjortronmylta, salt kola, kristalliserad choklad och yoghurtpannacotta

TARTLETT MED VITCHOKLADFÄRSKOST

125 kr

cognacsinkokta plommon, saltrostad pistage och pistagegräddglass

CRÈME BRÛLÉE

125 kr

smaksatt med kardemumma och tonka. Med apelsinsallad, kanderade nötter och citronsorbet

TVÅ VÄSTSVENSKA KRAV-OSTAR FRÅN SOMMARHAGEN

145 kr

hemkokt marmelad, rostade honungsnötter, hembakt filmjölksbröd och Strandknäcke

MAT FÖR VÅRA YNGRE GÄSTER

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

65 kr

sylt och grädde

KÖTTBULLAR

72 kr

gräddsås, lingon och potatis

DAGENS FÅNGST

89 kr

potatis och skirat smör

EN KULA VANILJGLASS

45 kr

chokladsås och maräng

Barn under 12 år äter mindre rätter från a la carte menyn för halva priset.

VANN