VANN® | Restaurang | Från Hav & Jord Till Våra Bord

Restaurang

Restaurangen är stor och ljus, med generöst tilltagna fönster mot söder och väster. Från många av borden har du utsikt över Gullmarn och stranden nedanför hotellet. Vi har plats för 300–350 personer sittande i restaurangen samtidigt.

FRÅN HAV OCH JORD TILL VÅRA BORD
På VANN Spa Hotell och Konferens är vi och våra gäster smått galna i pinfärska, närodlade och kortresta råvaror. Havets stora skafferi är en självklar leverantör till de skickliga kockarna i vårt kök – likaså styckdetaljerna ifrån alla olika typer av kött. Inlandets goda härligt gröna är ett mycket uppskattat smakrikt komplement. Gemensam nämnare är högsta kvalitet och närhet till både odlare och fiskare.

LÄS MER

PRIMÖRER OCH NYBAKAT
Med egen bagare och konditor på plats får våra gäster dagligen njuta lyxen av nybakat bröd och läckra bakverk. Sommartid är grilltid och på VANN öppnar vi den härliga utomhusterassen för grill och mys kring grillbuffén. Mycket dofter, smaker och stämning utlovas.

SMAKA PÅ VÄSTSVERIGE & KRAVMÄRKT
VANNs restaurang är KRAV märkt och certifierad i Smaka på Västsverige. Vi arbetar i stor utsträckning med lokala producenter Det innebär att vi väljer kortresta råvaror och höga smaker och strävar efter att alltid erbjuda säsongens primörer från lokala producenter.
Kriterierna för en medverkan i Smaka på Västsverige är en hållbar och långsiktig utveckling med fokus på lokala råvaror och öppet under hela året. Restaurangen ska ha förmågan att skapa en helhetsupplevelse kring måltiden och ha ett stort intress för miljö både när det gäller estetik, natur och hållbarhet.

Restaurangen på VANN är kravcertifierad vilket innebär att det som serveras på Vann i så stor utsträckning som möjligt är ekologiskt och närproducerat. Vi samarbetar med bra lokala leverantörer som producerar ekologisk mat.

Mer information hittar du HÄR

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

En varierande miljövänlig meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Frukost

Vår frukost är vi mycket stolta över! Vi vet att frukosten är dagens viktigaste måltid så hos oss får våra gäster starta dagen med nybakt bröd, hemgjord müsli, fräscha grönsaker och en massa härlig frukt och annat gott. Vi har även en sektion med gluten-, laktos- och mjölkfria produkter. Frukosten ingår för alla som bokat boende.

Frukostbuffén serveras:
Måndag-fredag kl. 7.00-9.30

Lördag-söndag kl. 7.00-10.30

 

Röda dagar serveras frukost kl 7.00-10.30

Lunch

Dagens lunch består av varmrätt på buffé med ett kött- och ett fiskalternativ*,
ett stort salladsbord där det även ingår olika röror och sillsorter, bordsvatten samt kaffe och kaka.

Serveras måndag-fredag kl 12.00-14.00
Lördag-söndag, röda dagar kl 12.00-15.00.

Pris per person: Måndag – lördag 145 kr
Pris per person: Söndag 165 kr
Pris per barn 0-12 år: 10 kr / år. (Gäller endast buffén, ej barnmenyn)

Pensionärspris på måndagar för dig över 65 år: 95 kr inkl lättöl.
Gäller även förtidspensionerade, mot uppvisande av intyg

*På måndagar har vi ett vegetariskt alternativ istället för fisk

Bistromeny

Går att beställa i baren, alla dagar kl 12.00-22.00 

VANN'S RÄKMACKA

Halv: 100g räkor, 185 kr / Hel: 200 gr räkor, 245 kr

med miljömärkta räkor på hembakat rågbröd, kokt ägg, syltad Källby tomat, picklad rödlök och sherrycréme

CAESARSALLAD PÅ VÅRT VIS

225 kr

med semitorkad tomat, rödlök, krutonger, västerbottensostcréme, Mowitzkyckling och rostad serrano

Steaksandwich med KRAV bringa

195 kr

Smörstekt hembakat bröd med sallad, syrade EKO grönsaker & hemslagen chilimajonnäs.

Vann's Charkbricka

195 kr

Lufttorkade skinkor, salami, ölkorv, rotfruktschips, blandade nötter, brieost, hemkokt marmelad & knäcke.

Kvällsmeny

Pris per person.

 2-rätters meny 375 kr
3-rätters meny 465 kr

För er som har en tvårättersmiddag inkluderat i paketet ingår kvällens förrätt och varmrätt och det finns två alternativ till varje. Alternativ finns för specialkost eller allergier.

MÅNDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan
ROSABAKAD LAMMYTTERFILÉ
med saltbakad rotselleri, friterad jordärtskocka och rökt färskost

eller

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
med gröna ärtor, tryffelvinegrette och friterad purjolök

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan
HELSTEKT SVENSK RYGGBIFF
med karamelliserad morot, EKO svamp, Anya potatis och rostad vitlökssky

eller

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
med varmrökt sidfläsk från Kustcharken, mandelpotatisblanquette och champagnevinägersås

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
med karamelliserad persika, saltrostad pistage, kristalliserad vitchoklad och citronsorbet

TISDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan
TEGELRÖKT NÖTKÖTT
med syltade Källbytomater, saltrostad hasselnöt och blomkålscréme

eller

SOYARIMMAD SOTAD MILJÖMÄRKT LAX
med morotsbrunoise, ättiksrostade solroskärnor och ingefärsmajonnäs

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan
LÅGTEMPERERAT KALVROSTLOCK
smaksatt med purjolök- & fänkålsaska, lökpuré, glaserad kronärtskocka, potatiskaka och tryffelsky

eller

MILJÖMÄRKT CONFITERAD TORSKRYGG
med kumminrostad färskkål, smörslungad kantarell, rostad morotspuré och brynt soyasmör

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLADPASTEJ
med hjortronmylta, saltkola, rostad mandel och yoghurtpannacotta

ONSDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan
ROSABAKAD LAMMYTTERFILÉ
med saltbakad rotselleri, friterad jordärtskocka och rökt färskost

eller

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
med gröna ärtor, tryffelvinegrette och friterad purjolök

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan
HELSTEKT SVENSK RYGGBIFF
med karamelliserad morot, EKO svamp, Anya potatis och rostad vitlökssky

eller

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
med varmrökt sidfläsk från Kustcharken, mandelpotatisblanquette och champagnevinägersås

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
med karamelliserad persika, saltrostad pistage, kristalliserad vitchoklad och citronsorbet

TORSDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL
med en variation på butternutpumpa, rökt blomkål och kavringscrust med ekskivling

eller

SOYARIMMAD SOTAD MILJÖMÄRKT LAX
med morotsbrunoise, ättiksrostade solroskärnor och ingefärsmajonnäs

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan

LÅGTEMPERERAT KALVROSTLOCK
smaksatt med purjolök- & fänkålsaska, lökpuré, glaserad kronärtskocka, potatiskaka och tryffelsky

eller

MILJÖMÄRKT CONFITERAD TORSKRYGG
med kumminrostad färskkål, smörslungad kantarell, rostad morotspuré och brynt soyasmör

 

KVÄLLENS DESSERT

VANILJBAVAROISE
med kompott på gröna syrliga äpplen och kardemummadrömsmulor

FREDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan
TEGELRÖKT NÖTKÖTT
med syltade Källbytomater, saltrostad hasselnöt och blomkålscréme

eller

SOYARIMMAD SOTAD MILJÖMÄRKT LAX
med morotsbrunoise, ättiksrostade solroskärnor och ingefärsmajonnäs

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan
LÅGTEMPERERAT KALVROSTLOCK
smaksatt med purjolök- & fänkålsaska, lökpuré, glaserad kronärtskocka, potatiskaka och tryffelsky

eller

MILJÖMÄRKT CONFITERAD TORSKRYGG
med kumminrostad färskkål, smörslungad kantarell, rostad morotspuré och brynt soyasmör

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLADPASTEJ
med hjortronmylta, saltkola, rostad mandel och yoghurtpannacotta

LÖRDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan
ROSABAKAD LAMMYTTERFILÉ
med saltbakad rotselleri, friterad jordärtskocka och rökt färskost

eller

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
med gröna ärtor, tryffelvinegrette och friterad purjolök

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan
HELSTEKT SVENSK RYGGBIFF
med karamelliserad morot, EKO svamp, Anya potatis och rostad vitlökssky

eller

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG
med varmrökt sidfläsk från Kustcharken, mandelpotatisblanquette och champagnevinägersås

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
med karamelliserad persika, saltrostad pistage, kristalliserad vitchoklad och citronsorbet

SÖNDAG

FÖRRÄTTER

Välj mellan

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL
med en variation på butternutpumpa, rökt blomkål och kavringscrust med ekskivling

eller

SOYARIMMAD SOTAD MILJÖMÄRKT LAX
med morotsbrunoise, ättiksrostade solroskärnor och ingefärsmajonnäs

 

HUVUDRÄTTER

Välj mellan

LÅGTEMPERERAT KALVROSTLOCK
smaksatt med purjolök- & fänkålsaska, lökpuré, glaserad kronärtskocka, potatiskaka och tryffelsky

eller

MILJÖMÄRKT CONFITERAD TORSKRYGG
med kumminrostad färskkål, smörslungad kantarell, rostad morotspuré och brynt soyasmör

 

KVÄLLENS DESSERT

VANILJBAVAROISE
med kompott på gröna syrliga äpplen och kardemummadrömsmulor

Konferensmeny

För er som har en tvårättersmiddag inkluderat i paketet ingår kvällens förrätt och varmrätt.
Alternativ finns för specialkost eller allergier.

MÅNDAG

FÖRRÄTT

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
med gröna ärtor, tryffelvinegrette och friterad purjolök

 

HUVUDRÄTT

HELSTEKT SVENSK RYGGBIFF
med karamelliserad morot, EKO svamp, Anya potatis och rostad vitlökssky

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
med karamelliserad persika, saltrostad pistage, kristalliserad vitchoklad och citronsorbet

TISDAG

FÖRRÄTT

TEGELRÖKT NÖTKÖTT
med syltade Källbytomater, saltrostad hasselnöt och blomkålscréme

 

HUVUDRÄTT

MILJÖMÄRKT CONFITERAD TORSKRYGG
med kumminrostad färskkål, smörslungad kantarell, rostad morotspuré och brynt soyasmör

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLADPASTEJ
med hjortronmylta, saltkola, rostad mandel och yoghurtpannacotta

ONSDAG

FÖRRÄTT

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
med gröna ärtor, tryffelvinegrette och friterad purjolök

 

HUVUDRÄTT

HELSTEKT SVENSK RYGGBIFF
med karamelliserad morot, EKO svamp, Anya potatis och rostad vitlökssky

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
med karamelliserad persika, saltrostad pistage, kristalliserad vitchoklad och citronsorbet

TORSDAG

FÖRRÄTT

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL
med en variation på butternutpumpa, rökt blomkål och kavringscrust med ekskivling

 

HUVUDRÄTT

LÅGTEMPERERAT KALVROSTLOCK
smaksatt med purjolök- & fänkålsaska, lökpuré, glaserad kronärtskocka, potatiskaka och tryffelsky

 

KVÄLLENS DESSERT

VANILJBAVAROISE
med kompott på gröna syrliga äpplen och kardemummadrömsmulor

FREDAG

FÖRRÄTT

TEGELRÖKT NÖTKÖTT
med syltade Källbytomater, saltrostad hasselnöt och blomkålscréme

 

HUVUDRÄTT

MILJÖMÄRKT CONFITERAD TORSKRYGG
med kumminrostad färskkål, smörslungad kantarell, rostad morotspuré och brynt soyasmör

 

KVÄLLENS DESSERT

CHOKLADPASTEJ
med hjortronmylta, saltkola, rostad mandel och yoghurtpannacotta

LÖRDAG

FÖRRÄTT

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR
med gröna ärtor, tryffelvinegrette och friterad purjolök

 

HUVUDRÄTT

HELSTEKT SVENSK RYGGBIFF
med karamelliserad morot, EKO svamp, Anya potatis och rostad vitlökssky

 

KVÄLLENS DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
med karamelliserad persika, saltrostad pistage, kristalliserad vitchoklad och citronsorbet

SÖNDAG

FÖRRÄTT

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL
med en variation på butternutpumpa, rökt blomkål och kavringscrust med ekskivling

 

HUVUDRÄTT

LÅGTEMPERERAT KALVROSTLOCK
smaksatt med purjolök- & fänkålsaska, lökpuré, glaserad kronärtskocka, potatiskaka och tryffelsky

 

KVÄLLENS DESSERT

VANILJBAVAROISE
med kompott på gröna syrliga äpplen och kardemummadrömsmulor

Säsongsanpassad meny

À la carte-menyn byts ut tre gånger om året för att passa det bästa råvarorna just nu.

Serveras:
18:00-21:30 (med reservation för ändring)

FÖRRÄTTER

VÄSTERBOTTENSOSTROYAL

125 kr

med en variation på butternutpumpa, rökt blomkål och kavringscrust med ekskivling

MILJÖMÄRKTA HANDSKALADE RÄKOR

135 kr

med gröna ärtor, tryffelvinegrette och friterad purjolök

TEGELRÖKT NÖTKÖTT

135 kr

med syltade Källbytomater, saltrostad hasselnöt och blomkålscréme

SOYARIMMAD SOTAD MILJÖMÄRKT LAX

135 kr

med morotsbrunoise, ättiksrostade solroskärnor och ingefärsmajonnäs

ROSABAKAD LAMMYTTERFILÉ

135 kr

med saltbakad rotselleri, friterad jordärtskocka och rökt färskost

 VARMRÄTTER

SOTAD EKO TOFU

245 kr

med rostad spetskål, EKO svamp, höstprimörer och soyavierge

MILJÖMÄRKT CONFITERAD TORSKRYGG

295 kr

med kumminrostad färskkål, smörslungad kantarell, rostad morotspuré och brynt soyasmör

HALSTRAD MILJÖMÄRKT SEJRYGG

285 kr

med varmrökt sidfläsk från Kustcharken, mandelpotatisblanquette och champagnevinägersås

LÅGTEMPERERAT KALVROSTLOCK

285 kr

smaksatt med purjolök- & fänkålsaska, lökpuré, glaserad kronärtskocka, potatiskaka och tryffelsky

HELSTEKT SVENSK RYGGBIFF

295 kr

med karamelliserad morot, EKO svamp, Anya potatis och rostad vitlökssky

DESSERTER

CHOKLADPASTEJ

125 kr

med hjortronmylta, saltkola, rostad mandel och yoghurtpannacotta

VANILJBAVAROISE

125 kr

med kompott på gröna syrliga äpplen och kardemummadrömsmulor

CRÈME BRÛLÉE

125 kr

med karamelliserad persika, saltrostad pistage, kristalliserad vitchoklad och citronsorbet

TVÅ VÄSTSVENSKA KRAV OSTAR

145 kr

med hemkokt marmelad, rostade honungsnötter, hembakt filmjölksbröd och Strandknäcke

MAT FÖR VÅRA YNGRE GÄSTER

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

65 kr

med sylt och grädde

KÖTTBULLAR

72 kr

med gräddsås, lingon och potatis

DAGENS FÅNGST

89 kr

med potatis och skirat smör

EN KULA VANILJGLASS

45 kr

med chokladsås och maräng

Barn under 12 år äter mindre rätter från a la carte menyn för halva priset.

VANN