VANN® | Sparitualer | 1000 m2 Spa för Kropp, Sinne & Själ
Skog Vann Spa Sparitual

SPARITUAL – SKOGEN

– En plats för avkoppling & reflektion –

Stig in i lugnet utav en mörk djup skog, i duschavdelningen inleder vi vår ritual genom rening.
Kanske vill du sitta ner och vila en stund i The comfort shower innan du börjar din vandring? Eller känna ett svalkande Vattenfall skölja över ryggen?
Finn dig till rätta i skogsgläntan och fukta huden från topp till tå, tag sedan fram Toning body scrub ur din necessär och börja skrubba kroppen i cirkulerande rörelser från fötterna och hela vägen upp till axlarna. Saltet hjälper till att rena kroppen från torr hud och ökar blodcirkulationen. Skölj sedan av salt och olja med varmt vatten och badda huden torr.

Smörj därefter in ansikte och hals (undvik området närmast ögonen) med Peeling vegetal, en mild kornfri enzympeeling som påskyndar cellförnyelsen och ger huden en ny lyster, stig sedan längre in i skogen – till Skogspoolen närmare bestämt. Lägg sakta kroppen ned i det varma vattnet, bara slut ögonen och lyssna till fåglarnas kvittrande för en stund. 5 minuter, kanske 10? Återvänd sedan till duschen för att tvätta av ansiktspeelingen och kanske svalka av kroppen litegrann.

LÄS MER

I din necessär så finner du också en djupåterfuktande ansiktsmask Hydrasea thirst relief mask, smörj in den över ansikte & hals på samma sätt som med peelingen och leta sedan upp det Stilla rummet.
Här kan du släppa tid och rum för en stund och sträcka ut benen som en liten paus under din skogspromenad.
Efter en stunds vila så kan du antingen tvätta av masken med ljummet vatten, eller om du har en torr hud bara torka bort överskottet med en liten handduk.

Promenera tillbaks till grönskan och denna gången – Fotbaden, fyll upp ett fotkar med varmt vatten och en halv skopa Mineralsalt, stoppa sedan ner fötterna och känn hur cirkulationen ökar utav värmen och salterna. När vattnet börjat svalna efter en liten stund så tömmer du ur vattnet igen genom att trycka på vattenlåset i mitten utav karet och tvättar ur fotbadet enligt instruktionerna bredvid.

Börjar det bli dags för ett mellanmål under din skogsutflykt? Passa på att dricka lite vatten och kanske en mugg varmt thé eller kaffe, på buffén finns det också färsk frukt för att hålla blodsockret uppe!

Stig sedan in en stund i Utsiktsbastun och bara insup atmosfären, blicka ut över hav & skog och andas in doftoljorna i värmen. För den modige kan cirkulationen ökas lite ytterligare med ett dopp i Ispoolen innan du stiger in i värmen från bastun igen.

När kroppen känns lagom varm & torr så avsluta ritualen med att smörja in den uppstramande och lätt skimrande Tonic body gel från fötterna och hela vägen upp till halsen, för ansiktet finner du en härligt återfuktande Hydra orginel thirst relief melting cream.
Låt fukten få sjunka in på djupet i den ljumna värmen från Relaxbastun en stund innan du åter passerar ut genom omklädningsrummet mjuk & ren.

VISA MINDRE

Spakitten till ritualerna kan köpas
i vår spareception och kostar 399 kr.

Hav sparitual på vann spa

SPARITUAL – HAVET

– Källan till allt liv – 

SPA är en förkortning utav Salus Per Aqua och betyder just hälsa genom vatten, i havsritualen tar vi till vara på detta genom en rad olika härliga bad i varierande temperatur.

När du passerat genom omklädningsrummet och duschat av kroppen så kommer du finna Fotbaden till höger mellan basturna, fyll upp ett fotkar med varmt vatten och en halv skopa Mineralsalt, sitt sedan ner för en stund och bada fötterna, passa gärna på att vicka litegrann på tårna och stretcha fötterna i värmen från badet. När vattnet börjat svalna efter en liten stund så tömmer du ur vattnet igen genom att trycka på vattenlåset i mitten utav karet och tvättar ur fotbadet enligt instruktionerna bredvid.

Fortsätt sedan med ännu ett salt bad, denna gången för hela kroppen. Stig ner i Stora tjärn och låt dess salta tempererade vatten hålla dig flytande när du sakta lägger dig ner på rygg, låt gärna öronen få vila under vattenytan för att stänga ute ljuden runtomkring och ifall balansen känns bra – slut ögonen för en stund.
Ta sedan några stärkande simtag in till Lilla tjärn för att uppleva kontrasten mellan eld och vatten innan du stiger upp igen.

LÄS MER

Stig in i Spaduscharna igen och skölj av kroppen varmt, kanske under Vattenfallet? Skrubba sedan hela kroppen från fötterna och upp till axlarna med Toning body scrub i cirkulerande rörelser, tvätta av händerna och applicera istället den milda kornfria enzymskrubben Peeling vegetal över ansikte & hals (undvik området precis runt ögonen)
Bred ut en handduk på trälaven inne i den väldoftande ljumna Relaxbastun och antingen sitt eller ligg ner och vila en stund medan kropps- och ansiktspeeling får verka på huden. Skölj efter några minuter av peelingen i duschen igen och passa gärna på att skrubba kroppen lite extra med saltkornen när huden är våt.

Hydrasea thirst relief mask är precis som namnet antyder en riktig törstsläckare till huden! Applicera den på samma sätt som Ansiktspeelingen och låt den varma vattenångan i Ångbastun hjälpa huden att kunna ta upp ytterligare utav fukten.
Passa sedan på att ta någonting att dricka och kanske en frukt när du passerar buffén påväg till Utsiktsbastun. Sätt dig ner och blicka ut över fjorden medan värmen absorberar det sista utav fuktmasken i huden. Om du önskar svalka av kroppen emellanåt så kan du passa på att ta ett dopp i den intilliggande Ispoolen!

Skölj av maskresterna med lite ljummet vatten och avsluta sedan ritualen med att smörja in den uppstramande och lätt skimrande Tonic body gel från fötterna och hela vägen upp till halsen, för ansiktet finner du en härligt återfuktande Hydra orginel thirst relief melting cream. Vandra längs med Stora tjärn och upp till Stilla rummet där du kan breda ut en handduk över vilosäng och ligga ned en stund i lugnet medan kropp & knopp absorberar fukten på djupet.

Känn hur du har ett lite lägre tempo än tidigare när du åter passerar genom omklädningsrummet.

VISA MINDRE

Spakitten till ritualerna kan köpas
i vår spareception och kostar 399 kr.

Kontakta oss
för bokning
VANN

 

 

Åtta pooler och kar i olika former – inne & ute

Läs mer om våra pooler 

 

 

Här njuter du oavsett årstid av vackra vyer och salta vindar i 39 gradigt vatten

 

 

 Vid bryggan nere vid fjorden finner ni fjordbastun med tillhörande bastu, brygga och loungeavdelning

Läs mer om våra fjordbastu

 

 

Här finner du duschupplevelser utöver det vanliga.  Välj mellan vattenfall, kneipp terapi, sittdusch med massage eller varför inte duscha i ett varmt regn under månen

 

 

Gullmarsfjorden inbjuder till varma bad på sommaren och uppfriskande bad på vintern. Några fotsteg på bryggan och du kan värma upp kroppen i vår populära fjordbastu.

 

 

Låt Garra rufa-fiskarna göra dina fötter mjuka och fina

Läs mer om våra fiskpedikyr

 

 

Vann ligger naturskönt djupt inne i Gullmarsfjord precis vid strandkanten. Känn sanden mellan tårta och gå ner i det klarna vattnet

 

 

Luta er tillbaka och njut av vyerna utanför

 

 

Kombinera din spavistelse med någon av våra fantastiska spabehandlingar som utförs av våra välutbildade terapeuter!

Läs mer om våra spabehandlingar

 

 

I vårt fotbad kan du skämma bort dina fötter. Fylla upp ett fotkar med varmt vatten med en halv skopa Mineralsalt

 

 

Hos oss kompletteras vattenvärlden med tre olika bastuvarianter; torrbastu, ångbastu och en utsiktsbastu

Läs mer om våra bastumiljöer