VANN® | Vitlycke Museum | Upplev Bohusläns Magiska Värld

Vitlycke Museum

I Tanums världsarvsområde ligger Vitlycke museum, ett informationscentrum för hela världsarvsområdet. Här finns utställningar, rekonstruerad bronsåldersgård, bildspel, butik och café/restaurang. Museet erbjuder också möjlighet för besökaren att själv söka kunskap – i referensbibliotek, arkiv och i en databas med hällristningsbilder.

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecenter i Tanums världsarv – ett område med omkring 600 hällristningsplatser. Här kan du gå med guide, eller vandra fritt mellan hällarna och tolka de unika ristningarna. Utställningen inne på museet är en dramatisk berättelse för hela familjen och där hittar du också kafé och souvenirbutik.

I anslutning till Vitlycke museum finns Vitlyckehällen som utgör en magnifik fond i nordvästra änden av Tanumslätten. Den sträcker sig över 22 meter och är en av landets största. Den är också världens kanske mest kända enskilda hällristning, och den mest besökta. Bilderna här har troligen knackats in under en tidsrymd på 900 år under brons- och järnåldern. Här finns 170 skålgropar och nära 300 figurer inhuggna.

vitlyckemuseum.se Vitlycke museum ligger 1 km söder om Tanumshede i norra Bohuslän. Från E6:an tag av mot Tanumshede. Följ skyltning från Tanums kyrka. Det tar ca 40 minuter med bil från Vann.

Våra paket
Alltid bäst pris direkt via oss
VANN

 

 

Åtta pooler och kar i olika former – inne & ute

Läs mer om våra pooler 

 

 

Här njuter du oavsett årstid av vackra vyer och salta vindar i 39 gradigt vatten

 

 

 Vid bryggan nere vid fjorden finner ni fjordbastun med tillhörande bastu, brygga och loungeavdelning

Läs mer om våra fjordbastu

 

 

Här finner du duschupplevelser utöver det vanliga.  Välj mellan vattenfall, kneipp terapi, sittdusch med massage eller varför inte duscha i ett varmt regn under månen

 

 

Gullmarsfjorden inbjuder till varma bad på sommaren och uppfriskande bad på vintern. Några fotsteg på bryggan och du kan värma upp kroppen i vår populära fjordbastu.

 

 

Låt Garra rufa-fiskarna göra dina fötter mjuka och fina

Läs mer om våra fiskpedikyr

 

 

Vann ligger naturskönt djupt inne i Gullmarsfjord precis vid strandkanten. Känn sanden mellan tårta och gå ner i det klarna vattnet

 

 

Luta er tillbaka och njut av vyerna utanför

 

 

Kombinera din spavistelse med någon av våra fantastiska spabehandlingar som utförs av våra välutbildade terapeuter!

Läs mer om våra spabehandlingar

 

 

I vårt fotbad kan du skämma bort dina fötter. Fylla upp ett fotkar med varmt vatten med en halv skopa Mineralsalt

 

 

Hos oss kompletteras vattenvärlden med tre olika bastuvarianter; torrbastu, ångbastu och en utsiktsbastu

Läs mer om våra bastumiljöer